dilluns, 10 d’octubre del 2011

CLUB NATACIÓ GRANOLLERS


El Club Natació Granollers, constituït el 1967, és conegut per tots a la ciutat de Granollers, tant pels seus serveis com per la seva gran trajectòria.


El projecte de club que pretenia donar un servei social a la ciutat i formar un equip de natació olímpic va il·lusionar i entusiasmar tota la població.
Així doncs, un cop finalitzades les obres al descampat del carrer Lluís Companys -barri Tres Torres, conegut com a barri esportiu ja que es on es troben quasi tots els clubs esportius de la ciutat- es va iniciar la difusió de la natació. Es van celebrar festivals per engrescar als granollerins a assistir a les noves instal·lacions i es van iniciar els cursets d'estiu de natació.
El 1969 es va decidir fitxar a Maite Salvà, primera i encara entrenadora del club, amb motiu de la formació del primer equip de competició. Aquests tan sols disposaven de la piscina descoberta, així que a les èpoques fredes havien d'anar a entrenar al Club Natació Sabadell o Terrassa, amb el qual el CNG tenia acords. Després el club va anar donant aixopluc a altres esports com la petanca, el voleibol, el salt, el trampolí, l'escafandrisme, les arts marcials... però a la llarga, aquestes seccions  i d'altres que van anar creant-se van acabar desapareixent o desvinculant-se del club i formar de nous apart en el mateix barri.
El 1972, s'inaugura la piscina coberta. Gràcies a aquesta es van afegir nous esports aquàtics al club, com es el cas del waterpolo i la natació sincronitzada. En l'últim mencionat, l'any 1984, Mònica Antich acudeix als Jocs Olímpics de Los Àngeles on aconsegueix una meritòria classificació. 
El mateix any, es dona una empenta a la gimnàstica per la construcció d'un gimnàs. El primer professional de gimnàstica que va tenir el club va ser Lluís Martínez Ibáñez. El 1980, Aurora Morata, la qual tenia un contracte amb el CNG, va aconseguir la millor classificació en la història de la gimnàstica espanyola, als Jocs Olímpics de Moscou. El 1982, va entrar a formar part de l'equip d'entrenadors.
El 1988, davant el seu creixement a nivell social, es van ampliar les instal·lacions i es va formar una nova piscina coberta. Finalment, l'any 2004 es comença un projecte de reformes. A més, es crea un nou fitness aprofitant l'espai del gimnàs de competició que es trasllada a un nou pavelló que es construeix dins el complex esportiu, al costat de la piscina descoberta.

Actualment, el club és una identitat corporativa que té com a objectiu el desenvolupament, el foment i la pràctica continuada de l'activitat física i esportiva, tot això amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones. El CNG és el club més gran de la ciutat i de la comarca amb 1000 metres quadrats, i té un gran prestigi pels seus nedadors que han aconseguit victòries nacionals i internacionals tant en natació com en natació sincronitzada. S'ha convertit, per tant, en un referent.

A continuació podeu visualitzar algunes de les instal·lacions del club en un petit vídeo que he creat: 

Per més informació sobre el club podeu visitar la seva pàgina web oficial:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada