dilluns, 28 de novembre del 2011

S'INAUGURA EL PARC MÉS GRAN DE LA CIUTAT

El nou Parc del Lledoner -situat entre el riu Congost, la riera Carbonell, el carrer del Lledoner i la continuació del carrer de Rafael Casanova- s’ha convertit en l’espai verd més gran de la ciutat amb més de 66.000 metres quadrats. És punt de referència en l’aprofitament d’aigua no potable dins l’acció global d’estalvi d’aquest recurs que porta a terme l’Ajuntament.

Llac del parc
Disposa d’elements singulars pel seu sistema de reg. D’una banda, una canalització procedent d’una mina de les Franqueses recorre tot el parc actuant com a filtre biològic. D’aquesta bassa en sorgeix una gran llac naturalitzat.  A més,  manté el cabal de la riera Carbonell. D’altra banda, la infraestructura específica de reg constituïda en aquest espai proporciona, a apart d’aigua a la vegetació, valor mediambientals, paisatgístics i educatius.

Hi ha recorreguts per passejar i zones d’estada i esbarjo, tot i que la major part de la superfície està formada per zones arbrades. S’ ha plantat 1.500 arbres aproximadament i quan aquest arbrat sigui madur, s’hi podrà diferenciar bosc mediterrani, bosc de ribera i 170 arbres de diverses espècies d’arreu del món. 


Des del pont del parc
Font: Diari El 9 nou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada