dilluns, 7 de novembre del 2011

GRANOLLERS, CAPITAL D'ALCALDES PER LA PAU

Del 7 al 10 de novembre es celebra a Granollers la 8ª Conferència Executiva d’Alcaldes per la Pau , que es converteix durant uns diez en la capital d’auqesta entitat. La ciutat acull l’alcalde d’Hiroshima i president d’Alcaldes per la Pau, Matsui Kazumi, i els representants de l’Executiva de l’entitat: Hiroshima i Nagasaki (Japó), Hannover (Alemanya), Malakoff (França), Manchester (Rege Unit), Volgograd (Rússia), Ieper (Bèlgica), Biograd na Moru (Croàcia), Frogn (Noruega), Halabja (Iraq), Fongo-Tongo (Camerun), Granollers (Espanya) i altres poblacions vinculades ambl’entitat.

La presència a la ciutat de representants d’arreu del món és una oportunitat excel·lent per poder aprendre i compartir experiències. D'una banda es podran escoltar exemples de ciutats com Hiroshima i Granollers i el seu treball amb la memòria històrica arran dels bombardejos que han patit les poblacions. I D'altra banda, hi ha preparats diàlegs que permetran conversar amb representants d'Alcaldes per la Pau i membres de diverses entitats com Fundació per la Pau, Mans Unides, Fundación para una Cultura de Paz i Amnistia Internacional.

Al Centre de Cultura per la Pau es versarà sobre el tema de la memòria històrica i la construcció de pau; i un segon debat parlarà de la societat civil i la seva intervenció a favor de la pau. 

Foto de grup de tots els alcaldes de l'entitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada